rólunk | kollekciók

rólunk |

Köszöntünk Benneteket az edymac.com birodalmában.

Régóta törtük már a fejünket azon, hogy miként használhatnánk ki a bennünk felgyülemlett kreatív erőket. Körülnéztünk hát, hogy mink van és belevágtunk. "Korsókba" fogtuk a családunkban már idestova 1949 óta folyó kiváló minőségű termelői mézet. És itt a lényeg: az ötleteink a csodás mézek csomagolásában öltöttek testet.

Azon dolgozunk, hogy egyedi stílusú, variálható köntösben találkozzatok kedvenc nyalánkságotokkal, amelyet akár ajándékba is adhattok ünnepekre, szülinapra vagy csupán kedvességből, csak úgy.

céljaink |

Szeretnénk meglovagolni a Budapesten (is) néhány éve zajló dizájn- és kisüzemi termelési "forradalmat", mert magunkból kiindulva, úgy véljük, hogy sokak szeretnének egyedi, termelői termékekhez jutni a nagyüzemi, sokszor ellenőrizhetetlen eredetű és összetételű élelmiszerek helyett.

A magyar méz méltán világhírű. Az akácméz bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe, de a selyemfűméz is megérdemelné ezt az elismerést, ha rajtunk múlna. Az akácmézünkre mi is büszkék vagyunk, ugyanis a közelmúltban az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) által végzett 70 mintán alapuló felmérés szerint, az általunk forgalmazott Blasinszky méhészet akácméze a 3. legjobb minőséget produkálta pollentartalom tekintetében. Vegyes virágmézeinket a Kiskunsági Nemzeti Park is elismerte.

Mindemellett még az mozgat bennünket, hogy a csomagolásainkkal kimozdítsuk a magyar termelői mézet a már megszokott formai elemekből. Szeretnénk olyan modern, a mai trendnek is megfelelő megjelenéssel felruházni, hogy a magyar embereket is ösztönözze a fogyasztásra, de a külföldiek számára is nemzeti értékként jelenjen meg.

kollekció 2015 | Premium |

A 2015-ös, egyben induló kollekciónk kialakításakor pont az volt a célunk, hogy bemutassuk: nagyon egyszerű forma és letisztult színvilággal is lehet egyedi, igényes és modern csomagolást alkotni. Ez a csomagolás a mindig trendi fekete-fehér színkombinációra épül úgy, hogy emellett minél többet enged láttatni a méz valódi színéből. (A különböző méztípusok eltérő színvilága jól látható, megkülönböztethető.) A címkék a ma szintén oly "divatos", fekete-fehér-arany-ezüst-rozé színvilágot követik. Minden grafika és felirat kézzel készült, ezt digitalizáltuk, majd vittük nyomdába. E vonal legfőbb célközönsége a turisták voltak, illetve a téli ünnepek ajándékozói, legyenek ők családtagok vagy vállalkozások. Persze ajándékot adni az év minden napján jó! A 2015-ös kollekciónk a Premium nevet kapta.

kollekció 2016 | Basic |

2016-ban a fókuszban az egyszerűség és újrahasznosítás állt. Ennek a sorozatnak sokkal egyszerűbb alkotóelemei vannak. Szinte minden teljesen kézzel készül. A címkék kartonból vannak, amelyeknél nem alkalmazunk nyomdai munkát sem. A logó és a szükséges feliratok egyedi pecsétekkel kerülnek rá. Kötözéshez spárgát, a kupakokhoz táblafestéket és krétafilcet használunk. Az üvegek sem egységesek, ezzel azt üzenjük, hogy bármi kezünk ügyében álló üvegből létrehozható teljes értékű csomagolás. Ha kifogyott belőle a méz és megtartanád az üveget, mosd le a krétafestéket és írd rá magad, amit utána majd az üvegben tárolsz. Fűszereket, csavarokat, nyalókát? Te döntöd el.

A 2016-os kollekciónk a Basic név alatt fut.

kollekció 2017 | ... |

Rengeteg az ötlet. Előljáróban csak annyit, hogy még inkább kilépünk majd a megszokások tengeréből és a gyerekek is nagyon fognak örülni ;-)